Svet
62 ogledov

Jovanka ni več pri zavesti

Jovanka Broz EPA
Vdova Josipa Broza - Tita, Jovanka Broz je v kritičnem stanju, brez zavesti.

"Zadnja dva dneva je stanje Jovanke Broz kritično. Trenutno je brez zavesti, priključena je na aparate," je za srbski Blic dejal Zlatibor Lončar, direktor urgentnega bloka v Beogradu.

V bolnišnici so jo sprejeli 23. avgusta v zelo slabem stanju. Po nekaj dneh se ji stanje izboljšalo, vendar je v zadnjem času vse slabše. "Moja Jovanka ni dobro, ni dobro," je v solzah dejala Nada Budisavljević, ki sestro obišče vsak dan.

Po smrti ob Titu

Kmalu po njenem sprejetju v bolnišnico se je v javnosti sprožila debata, da ji morajo poiskati kakšno drugo namestitev, kot je vila na Dedinjah, v kateri je živela samotarsko življenje.

Zdaj se je ta razprava umaknila v ozadje, vse več je govora o njenem pogrebu. Njena želja je, da bi počivala ob njenem nekdanjem soprogu.

Pogreb bi bil v Hiši cvetja, ki je oblikovan kot mavzolej in zaradi marmorne plošče, težke več ton, zelo kompliciran. Zato so predstavniki države predlagali, da bi jo pokopali v prostoru ob Titovem grobu. Družina se je s tem že strinjala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.