Južna Koreja grozi Severni

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Južna Koreja je danes zagrozila, da bo sestrelila severnokorejsko raketo, če bo po izstrelitvi, načrtovani za prihodnji mesec, zašla nad južnokorejsko ozemlje.
Oglej si celoten članek

Kot so sporočili z južnokorejskega obrambnega ministrstva, južnokorejska in ameriška vojska podrobno spremljata dejavnosti v oporišču Tongchang-ri, od koder naj bi poletela raketa.

V Seulu se namreč bojijo, da bi del rakete, ki naj bi jo odvrgli v Rumeno morje med Južno Korejo in Kitajsko, padel na južnokorejsko ozemlje. "Pripravljamo ukrepe za sledenje poti rakete in njeno sestrelitev, če bi slučajno zavila z načrtovane poti in padla na naše ozemlje," je sporočil tiskovni predstavnik obrambnega ministrstva.

Japonci bodo storili podobno

Podobno bo naredila tudi Japonska, če bi raketa zašla nad njeno ozemlje. Po besedah japonskega obrambnega ministrstva bodo v središču Tokia namestili rakete zemlja-zrak, v pripravljenosti pa so tudi zmogljivosti na južnem otoku Okinava.

Severna Koreja je napovedala, da bo med 12. in 16. aprilom izstrelila raketo, ki bo v orbito ponesla satelit, s čimer bo obeležila stoto obletnico rojstva prvega voditelja Severne Koreje Kim Il Sunga.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.