Južna Koreja pod vodo

Foto: EPA Poplave v Južni Koreji Foto: EPA Poplave v Južni Koreji Foto: EPA Poplave v Južni Koreji Foto: EPA Poplave v Južni Koreji Foto: EPA Poplave v Južni Koreji Foto: EPA Poplave v Južni Koreji
Južno Korejo zajele obilne padavine. V zemeljskem plazu umrlo najmanj trinajst ljudi, v nesrečah, povezanih s poplavami, pa še dodatni štirje.
Oglej si celoten članek

Najmanj trinajst ljudi je umrlo in še več jih pogrešajo zaradi zemeljskega plazu, ki se je sprožil po močnem deževju v goratem predelu na severu Južne Koreje.

Več sto reševalcev se poskuša prebiti skozi ruševine in blato, da bi našli morebitne preživele v Cuncheonu, približno sto kilometrov severno od Seula, kjer je v zadnjih dveh dneh padlo več kot 250 milimetrov dežja.

Korejski mediji poročajo, da so med žrtvami študenti prostovoljci, ki so prebivali v manjšem hotelu. "Spali smo, nenadoma smo zaslišali močan zvok in strop se je porušil," je za Reuters povedal Lee Beon Seok, ki je bil nastanjen v hotelu. "Slišal sem čuden zvok, podoben vlaku," je dejal in dodal: "Zališal sem, da je nekdo vpil 'Pomagajte!' Šel sem ven, da bi videl, kaj se dogaja, in ugotovil, da je zemeljski plaz vsepovsod."

Lokalni mediji poročajo, da je bilo v hotelu nastanjenih 35 študentov in 40 turistov.

Obilo težav zaradi močnega deževja, ki je deželo zajelo v torek, obilne padavine pa napovedujejo tudi danes in jutri, imajo tudi v prestolnici. V Seulu je v zadnjih 24 urah zapadlo 400 milimetrov padavin.

Poplavljene so številne ceste, zaprti mostovi, zaradi električnega mrka ne delajo železnice, seulska podzemna železnica pa se je po pripovedih tamkajšnjih prebivalcev "spremenila v bazen".

Reševalci pravijo, da so zaradi nesreč, povezanih s slabim vremenom, umrli najmanj štirje ljudje.

Oblasti se bojijo, da bodo škodo šteli v milijonih dolarjev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.