Svet
14 ogledov

Južna Koreja pod vodo

Poplave v Južni Koreji
1/6
EPA
Južno Korejo zajele obilne padavine. V zemeljskem plazu umrlo najmanj trinajst ljudi, v nesrečah, povezanih s poplavami, pa še dodatni štirje.

Najmanj trinajst ljudi je umrlo in še več jih pogrešajo zaradi zemeljskega plazu, ki se je sprožil po močnem deževju v goratem predelu na severu Južne Koreje.

Več sto reševalcev se poskuša prebiti skozi ruševine in blato, da bi našli morebitne preživele v Cuncheonu, približno sto kilometrov severno od Seula, kjer je v zadnjih dveh dneh padlo več kot 250 milimetrov dežja.

Korejski mediji poročajo, da so med žrtvami študenti prostovoljci, ki so prebivali v manjšem hotelu. "Spali smo, nenadoma smo zaslišali močan zvok in strop se je porušil," je za Reuters povedal Lee Beon Seok, ki je bil nastanjen v hotelu. "Slišal sem čuden zvok, podoben vlaku," je dejal in dodal: "Zališal sem, da je nekdo vpil 'Pomagajte!' Šel sem ven, da bi videl, kaj se dogaja, in ugotovil, da je zemeljski plaz vsepovsod."

Lokalni mediji poročajo, da je bilo v hotelu nastanjenih 35 študentov in 40 turistov.

Obilo težav zaradi močnega deževja, ki je deželo zajelo v torek, obilne padavine pa napovedujejo tudi danes in jutri, imajo tudi v prestolnici. V Seulu je v zadnjih 24 urah zapadlo 400 milimetrov padavin.

Poplavljene so številne ceste, zaprti mostovi, zaradi električnega mrka ne delajo železnice, seulska podzemna železnica pa se je po pripovedih tamkajšnjih prebivalcev "spremenila v bazen".

Reševalci pravijo, da so zaradi nesreč, povezanih s slabim vremenom, umrli najmanj štirje ljudje.

Oblasti se bojijo, da bodo škodo šteli v milijonih dolarjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.