Kaj je terorist po napadu v Bruslju naredil s svojim klobukom

Foto: Belgijska policija
Foto: Belgijska policija
Mohamed Abrini je po petkovi aretaciji v Bruslju priznal, da je prav on 'moški s klobukom', ki so ga mrzlično iskali vse od napada na letališču 22. marca, saj se ni razstrelil tako kot ostala dva napadalca na videu nadzornih kamer. Pojasnil je tudi, kaj je napravil s krinko.
Oglej si celoten članek

Policija je po napadih iskala moškega v svetlem suknjiču in s temnim klobukom, ki je na nadzornih kamerah potiskal voziček s kovčkom, v katerem je bil očitno eksploziv. 

Preostanke ostalih dveh moških na videu, Najima Laachraouija in Ibrahima El Bakraouia so forenziki našli v hali bruseljskega letališča, potem ko sta sprožila bombi. Skupaj z napadom na podzemni vlak je v Bruslju 22. marca umrlo 31 ljudi.

Abrini je po današnjem poročanju belgijskega tožilca priznal, da je bil v času napada na letališču. "Pojasnil je, da je svoj suknjič odvrgel v koš za smeti, svoj klobuk pa prodal," je naknadno še sporočil tožilec. 

Foto: Belgijska policija Terorist Abrini Abrini je uradno osumljen terorizma in sodelovanja v teroristični skupini, ki je pripravila že teroristični napad novembra v Parizu, ko je umrlo 130 ljudi. Skupina naj bi skušala v francoski prestolnici udariti še enkrat, a so se zaradi časovne stiske odločili, da bodo napad izvedli v svojem domačem Bruslju.

Policija tudi danes izvaja protiteroristično akcijo v bruseljski četrti Etterbeek. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.