Svet
14 ogledov

Kaj je terorist po napadu v Bruslju naredil s svojim klobukom

Mohamed Abrini Belgijska policija
Mohamed Abrini je po petkovi aretaciji v Bruslju priznal, da je prav on 'moški s klobukom', ki so ga mrzlično iskali vse od napada na letališču 22. marca, saj se ni razstrelil tako kot ostala dva napadalca na videu nadzornih kamer. Pojasnil je tudi, kaj je napravil s krinko.

Policija je po napadih iskala moškega v svetlem suknjiču in s temnim klobukom, ki je na nadzornih kamerah potiskal voziček s kovčkom, v katerem je bil očitno eksploziv. 

Preostanke ostalih dveh moških na videu, Najima Laachraouija in Ibrahima El Bakraouia so forenziki našli v hali bruseljskega letališča, potem ko sta sprožila bombi. Skupaj z napadom na podzemni vlak je v Bruslju 22. marca umrlo 31 ljudi.

Abrini je po današnjem poročanju belgijskega tožilca priznal, da je bil v času napada na letališču. "Pojasnil je, da je svoj suknjič odvrgel v koš za smeti, svoj klobuk pa prodal," je naknadno še sporočil tožilec. 

Terorist Abrini | Avtor: Belgijska policija Belgijska policija
Abrini je uradno osumljen terorizma in sodelovanja v teroristični skupini, ki je pripravila že teroristični napad novembra v Parizu, ko je umrlo 130 ljudi. Skupina naj bi skušala v francoski prestolnici udariti še enkrat, a so se zaradi časovne stiske odločili, da bodo napad izvedli v svojem domačem Bruslju.

Policija tudi danes izvaja protiteroristično akcijo v bruseljski četrti Etterbeek. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.