Kaj se dogaja? Nenavadna strmoglavljenja ruskih zračnih vozil tik ob meji

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Včeraj en helikopter, danes še letalo in helikopter.
Oglej si celoten članek

V zahodni ruski regiji Brjansk ob meji z Ukrajino sta danes strmoglavila rusko vojaško letalo in helikopter. Po poročanju ruske tiskovne agencije Tass je na nenaseljenem ozemlju blizu vasi Klinzi strmoglavil helikopter, kasneje pa so iz regije poročali še o strmoglavljenju ruskega vojaškega letala Su-34.

Ruski helikopter je strmoglavil, potem ko je zagorel motor, je za agencijo TASS povedal vir iz reševalnih služb. Lastnik helikopterja in okoliščine strmoglavljenja še niso znane. Kasneje je v regiji strmoglavil tudi ruski lovec SU-34.

V petek pa sta v strmoglavljenju ruskega helikopterja Mi-28, ki je bilo na načrtovanem vadbenem letu na severu Krima, umrla dva pilota, je sporočilo rusko obrambno ministrstvo. Vzrok za strmoglavljenje naj bi bila tehnična okvara.

dezurni@styria-media.si

Svet Rusi jezni na Britance, grozijo z zaostrovanjem razmer

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 38

  • 13:50 14. Maj 2023.

    Ko strmoglavljajo ukrajinska letala, ali pa, ko jih sami sestreljujejo, pa se nihče ne vpraša, kaj se dogaja, a ne …

  • 12:41 14. Maj 2023.

    Padci so taktični umik Putlerjeve vojske!

  • 19:54 13. Maj 2023.

    Na paradi so pokazali ostanke svojega orožja. Rusiji grozi razpad države, zaradi neumnih dejanj Putina, ki mu pomeni več svoj …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.