Kaj se je zgodilo s parom na sliki?

Foto: Profimedia
Fotografija ženske, ki jo s svojim telesom ščiti njen fant, je postala simbol tragedije in ljubezni v Las Vegasu.
Oglej si celoten članek

Po strelskem napadu na koncertu v Las Vegasu, v katerem je umrlo 59 ljudi, prek 500 pa je bilo poškodovanih, so svetovni mediji med drugim objavili pretresljivo fotografijo ženske, ki jo pred streli s svojim telesom ščiti moški. 

Fotografijo ženske, ki z zaprtimi očmi leži na tleh, na njej pa leži njen fant, je posnel fotograf David Becker iz agencije Getty Images. Njuna identiteta ni znana, prav tako ne zdravstveno stanje.  Kdo so žrtve? Zaščitil je ženo, sam pa umrl

Strah in panika "Otrokom sem poslala poslovilno sporočilo"

Backer je za Time pojasnil, da je fotografijo posnel ob 10.12. Nekaj trenutkov pozneje, je pojasnil, sta oba vstala in stekla stran. "Ne vem, ali je bila poškodovana," je dejal. "A on jo je zelo očitno ščitil s svojim telesom."

V nadaljevanju je Becker fotografiral dalje, med drugim je posnel tudi fotografije teles, ki so ležala na tleh med kupi plastenk in pločevink, vključno s fotografijo ženske, ki ima krvave noge. Ni bil prepričan, ali je živa in ni opazil, da ima kri na nogah, dokler ni pogledal fotografij. "To je bila slika, ob kateri ko sem se zavedel, kaj se dogaja," je povedal. "Spoznal sem, da ljudje umirajo."

V Las Vegas sicer danes potuje ameriški predsednik Donald Trump, ki se bo tam srečal s policisti in poškodovanimi. 

Strelski pohod se je zgodil v nedeljo zvečer, ko je množični morilec Stephen Paddock streljal na množico iz sobe v 32. nadstropju hotela Mandalay Bay.

Brat strelca Sedimo doma in upamo, da nas kdo ne napade

Svet Nove podrobnosti iz življenja strelca v Las Vegasu

Policiji motiva za napad še ni uspelo ugotoviti. Čeprav je skrajna islamska skupina Islamska država sporočila, da gre za njihovega borca, nimajo indicev, da bi bil upokojeni računovodja, nepremičninski mešetar in igralec na srečo, kakorkoli povezan z mednarodnim terorizmom.

Grozljivka Strelec mori na koncertu. Kopica ranjenih in mrtvih. Policija išče napadalce.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 15:32 4. Oktober 2017.

    Obvestilo o nizkih obrestnih kreditih in ponudbi za financiranje. Ali so vas zavrnile številne banke? Ali potrebujete financiranje za konsolidacijo …

  • 11:53 4. Oktober 2017.

    Zdaj si bodo američani nagrade dajali za najboljšo fotografijo. Uživajo v gledanju omenjenega. Bolan narod.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.