Kaj vse je prepovedano na plažah ...

Foto: Profimedia
Ena stvar med prepovedmi vedno znova posebno razočara moške kopalce.
Oglej si celoten članek

Medtem ko se kopate v morju, če vas nujno pritisne potreba, da bi odtočili, na plaži pa ni WC-ja, boste potrebno opravili v morju, kajne? Le malokdo bi dvakrat pomislil glede tega. A previdno; opravljanje male potrebe na območju kraja Lepa na jugovzhodu Španije je najstrožje prepovedano, piše Deutsche Welle. Kazen, če kopalci prekršijo pravilo, znaša kar 750 evrov; čeprav nikomur niti ni jasno, kako bi se lahko prekršek storilcu dokazal.

Na več plažah na Tenerifih je prepovedano graditi "večje" gradove ali fikure iz mivke. Prepoved so sprejeli zaradi "estetskih razlogov".

Na plažah Valencije je po drugi strani prepovedano uživati hrano, poleg tega je prepovedano na plaži puščati kolesa, rolke ali skiroje. Mesto ima skozi vse leto velike težave s kolesi in drugimi prevoznimi sredstvi na sprehajališčih in območjih, namenjenih zgolj pešcem, zato so sprejeli takšno prepoved.

Hrvaška Brisače in ležalnike odpeljali vsem, ki so rezervirali mesto na plaži

Divje zabave na plažah lahko privedejo tudi do razvrata, zato so v Tossa de Maru v Kataloniji jasno prepovedali seks na plaži. V Benidormu v španski Costi Blanci je med drugim prepovedano umivanje z milom ali šamponom v morju, prepovedano je prenočiti na plaži, igrati katerekoli igre, ki bi "motile ostale kopalce na plaži", prepovedana je tudi - neverjetno - uporaba kuhinjskega pribora. V tem mestu sicer živi le okrog 70 tisoč ljudi, poleti pa se v mesto nagnete kar kak milijon in pol gostov.

Na prvi pogled neverjetna je tudi prepoved jemanja kamenja; v Grčiji je na območju antičnih ostankov strogo prepovedano jemanje kakršnih koli kamenčkov. Zgodilo se je že, da so zaradi kršitve te prepovedi turisti končali na policijski postaji in plačali visoke globe.

V Benetkah je poleg tega prepovedano predolgo postajanje, če se zaradi tega ustvari čakajoča kolona turistov, kar se pogosto dogaja na mostovih. Podobna pravila so sprejeli tudi v Rimu, kjer so mestne oblasti prepovedale, da bi ljudje sedali na poznano Fontano di Trevi. Če bi se slučajno okopali v fontani, pa bi turiste doletela visoka denarna kazen v znesku 500 evrov.

Številne plaže poleg tega že od nekdaj prepovedujejo kopanje zgoraj brez za ženske, v Italiji pa je od nedavnega prepovedano tudi moškim, da bi hodili zgoraj brez.  

Pred dnevi so veliko prahu dvignila tudi pravila, ki od nedavnega za kopalce veljajo na Hvaru.

Do tisoč evrov Za takšno početje na plaži visoke globe

dezurni@zurnal24.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 20:34 24. Julij 2017.

    Ne vedo več, kje in kaj bi še kasirali. Žal, vedno več bo tega. Še malo, pa bodo predpisai barvo, …

  • 20:49 23. Julij 2017.

    birokracija nima meja, je pa to odličen način kako folk ustrahovat ali ga stigmatizirat in osmešit, naš guru naj gre …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.