Svet
8129 ogledov

Kaj vse je prepovedano na plažah ...

Plaža na Hrvaškem
Ena stvar med prepovedmi vedno znova posebno razočara moške kopalce.

Medtem ko se kopate v morju, če vas nujno pritisne potreba, da bi odtočili, na plaži pa ni WC-ja, boste potrebno opravili v morju, kajne? Le malokdo bi dvakrat pomislil glede tega. A previdno; opravljanje male potrebe na območju kraja Lepa na jugovzhodu Španije je najstrožje prepovedano, piše Deutsche Welle. Kazen, če kopalci prekršijo pravilo, znaša kar 750 evrov; čeprav nikomur niti ni jasno, kako bi se lahko prekršek storilcu dokazal.

Na več plažah na Tenerifih je prepovedano graditi "večje" gradove ali fikure iz mivke. Prepoved so sprejeli zaradi "estetskih razlogov".

Na plažah Valencije je po drugi strani prepovedano uživati hrano, poleg tega je prepovedano na plaži puščati kolesa, rolke ali skiroje. Mesto ima skozi vse leto velike težave s kolesi in drugimi prevoznimi sredstvi na sprehajališčih in območjih, namenjenih zgolj pešcem, zato so sprejeli takšno prepoved.

Pobiranje ležalnikov in brisač, s katerimi rezervirajo mesto na plaži Hrvaška Svet Brisače in ležalnike odpeljali vsem, ki so rezervirali mesto na plaži

Divje zabave na plažah lahko privedejo tudi do razvrata, zato so v Tossa de Maru v Kataloniji jasno prepovedali seks na plaži. V Benidormu v španski Costi Blanci je med drugim prepovedano umivanje z milom ali šamponom v morju, prepovedano je prenočiti na plaži, igrati katerekoli igre, ki bi "motile ostale kopalce na plaži", prepovedana je tudi - neverjetno - uporaba kuhinjskega pribora. V tem mestu sicer živi le okrog 70 tisoč ljudi, poleti pa se v mesto nagnete kar kak milijon in pol gostov.

Na prvi pogled neverjetna je tudi prepoved jemanja kamenja; v Grčiji je na območju antičnih ostankov strogo prepovedano jemanje kakršnih koli kamenčkov. Zgodilo se je že, da so zaradi kršitve te prepovedi turisti končali na policijski postaji in plačali visoke globe.

V Benetkah je poleg tega prepovedano predolgo postajanje, če se zaradi tega ustvari čakajoča kolona turistov, kar se pogosto dogaja na mostovih. Podobna pravila so sprejeli tudi v Rimu, kjer so mestne oblasti prepovedale, da bi ljudje sedali na poznano Fontano di Trevi. Če bi se slučajno okopali v fontani, pa bi turiste doletela visoka denarna kazen v znesku 500 evrov.

Številne plaže poleg tega že od nekdaj prepovedujejo kopanje zgoraj brez za ženske, v Italiji pa je od nedavnega prepovedano tudi moškim, da bi hodili zgoraj brez.  

Pred dnevi so veliko prahu dvignila tudi pravila, ki od nedavnega za kopalce veljajo na Hvaru.

Hrvaška plaža Do tisoč evrov Vizita za živali Za takšno početje na plaži visoke globe

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 2
  • Onlytime 20:34 24.julij 2017.

    Ne vedo več, kje in kaj bi še kasirali. Žal, vedno več bo tega. Še malo, pa bodo predpisai barvo, vzorec in kroj kopalk. Včasih bi se temu smejali, danes... se pa tudi. 😁😁😁

  • praufo 20:49 23.julij 2017.

    birokracija nima meja, je pa to odličen način kako folk ustrahovat ali ga stigmatizirat in osmešit, naš guru naj gre na šolanje v te lepe kraje ... lepo vas prosim, lulanje v morje je pa res super ideja, izvolite inšpektorji, ...prikaži več ... iznos kamnov od nekod ??? jao, bedastoče, zato pa je take, folka je preveč in zato se ukvarja z birokracijo ... tukaj je prostora še dovolj, če pa zato plačajo, pa še boljše, najprej predpisi, potem pa še statistika, ki je nihče ne rabi, ampak nekdo ima delo