Kako nevaren je Boeingov Dreamliner?

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Danes je moral na Japonskem zasilno pristati še en boeing 787. Letos sicer že šest incidentov z Dreamlinerjem.
Oglej si celoten članek

Dreamliner velja za največji ponos ameriškega Boeinga, katerega sloves se v zadnjih tednih vidno slabša. Samo letos je namreč prišlo že do šestih incidentov z boeingom 787. Pojavile o se težave z zavorami, razbitim oknom v pilotovi kabini, puščanjem goriva … Tudi danes je letalo, na katerem je bilo 173 potnikov, le za las ušlo katastrofi. Pol ure po vzletu je moral pilot zaradi dima v kabini zasilno pristati. Poškodovanih je bilo pet oseb.

Japonci so že uvedli prve ukrepe. Do nadaljnjega sta letalski družbi All Nippon Airways in Japan Airlines odpovedali vse lete z boeingi 787. Dokler 24 letal ne bodo natančno pregledali, ostajajo na tleh. Incidenti so prestrašili tudi Američani. Zvezna uprava za letalstvo FAA je prav tako napovedala preiskave, saj se je incident zgodil tudi na ameriških tleh. V Bostonu je 7. januarja med vkrcavanjem namreč prišlo do požara na elektronskem sistemu Dreamlinerja. FAA pravi, da bodo natančno preučili konstrukcijo in proces proizvodnje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.