Svet
14 ogledov

Kako nevaren je Boeingov Dreamliner?

boeing 787 dreamliner Reuters
Danes je moral na Japonskem zasilno pristati še en boeing 787. Letos sicer že šest incidentov z Dreamlinerjem.

Dreamliner velja za največji ponos ameriškega Boeinga, katerega sloves se v zadnjih tednih vidno slabša. Samo letos je namreč prišlo že do šestih incidentov z boeingom 787. Pojavile o se težave z zavorami, razbitim oknom v pilotovi kabini, puščanjem goriva … Tudi danes je letalo, na katerem je bilo 173 potnikov, le za las ušlo katastrofi. Pol ure po vzletu je moral pilot zaradi dima v kabini zasilno pristati. Poškodovanih je bilo pet oseb.

Japonci so že uvedli prve ukrepe. Do nadaljnjega sta letalski družbi All Nippon Airways in Japan Airlines odpovedali vse lete z boeingi 787. Dokler 24 letal ne bodo natančno pregledali, ostajajo na tleh. Incidenti so prestrašili tudi Američani. Zvezna uprava za letalstvo FAA je prav tako napovedala preiskave, saj se je incident zgodil tudi na ameriških tleh. V Bostonu je 7. januarja med vkrcavanjem namreč prišlo do požara na elektronskem sistemu Dreamlinerja. FAA pravi, da bodo natančno preučili konstrukcijo in proces proizvodnje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.