Kakšna malomarnost: Iz ročke za dizel tekel bencin!

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24
Po pomoti je v dizle steklo 18.000 litrov bencina.
Oglej si celoten članek

Na črpalki družbe Ina v Splitu je iz ročke za dizel tekel bencin, danes poročajo hrvaški mediji. Na problem je opozoril voznik, ki je moral zaradi napake prodajalcev goriva plačati 22.000 kun (skoraj 3000 evrov) za popravilo svojega avtomobila. Na črpalki so vozniku svetovali, naj na sedežu družbe zahteva odškodnino.

Vozniki, ki so na bencinski črpalki Smokovik pri nakupovalnem središču Mall of Split od nedelje točili bencin namesto dizla, se bodo znašli v velikih težavah in bodo morali poiskati pomoč avtomehanikov, če je že niso, je poročala Slobodna Dalmacija na svoji spletni strani.

Napačno prodali 18 tisoč litrov bencina

Kot dodaja časnik, se na sedežu Ine niso odzvali na "neverjeten incident", ko so iz rezervoarja za dizel voznikom prodajali bencin. Šlo naj bi za najmanj 18.000 litrov bencina, ki so po pomoti črpalkarjev končali v rezervoarjih dizelskih avtomobilov.

Na napako je prvi opozoril voznik, ki se je po nakupu goriva na postaji Smokovik odpravil na daljšo vožnjo in se soočil z okvaro motorja. Na servisu so ugotovili, da je imel v rezervoarju bencin namesto dizla. Za popravilo je plačal 22.000 kun, še navaja splitski časnik.

Zaposleni na črpalki so za Slobodno Dalmacijo na kratko dejali, "da se takšne stvari zgodijo". Voznike so napotili na Inin brezplačni telefon za pritožbe, kjer lahko zahtevajo odškodnino. Ni še znano, koliko voznikov je natočilo napačno gorivo.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • ode
    09:26 3. April 2019.

    To je možno tudi pri nas. Sploh, če z istimi cisternami dostavljajo bencine, plinsko in kurilno olje. Nastavki polnilnih cevi …

  • 05:56 3. April 2019.

    Nič posebnega, nekaj podobnega se je že večkrat zgodilo v Sloveniji. Pri nas je sicer navadno problem primešan biiodiesel ali …

  • 00:28 3. April 2019.

    Želite najti žensko za eno noč? Dobrodošli v == >> www.3xDate.top ********************************************************************************************** Ne gre dobro z dekleti? Ja, vsi ljudje …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.