Svet
5957 ogledov

Kakšna malomarnost: Iz ročke za dizel tekel bencin!

Bencinska črpalka Žurnal24
Po pomoti je v dizle steklo 18.000 litrov bencina.

Na črpalki družbe Ina v Splitu je iz ročke za dizel tekel bencin, danes poročajo hrvaški mediji. Na problem je opozoril voznik, ki je moral zaradi napake prodajalcev goriva plačati 22.000 kun (skoraj 3000 evrov) za popravilo svojega avtomobila. Na črpalki so vozniku svetovali, naj na sedežu družbe zahteva odškodnino.

Vozniki, ki so na bencinski črpalki Smokovik pri nakupovalnem središču Mall of Split od nedelje točili bencin namesto dizla, se bodo znašli v velikih težavah in bodo morali poiskati pomoč avtomehanikov, če je že niso, je poročala Slobodna Dalmacija na svoji spletni strani.

Napačno prodali 18 tisoč litrov bencina

Kot dodaja časnik, se na sedežu Ine niso odzvali na "neverjeten incident", ko so iz rezervoarja za dizel voznikom prodajali bencin. Šlo naj bi za najmanj 18.000 litrov bencina, ki so po pomoti črpalkarjev končali v rezervoarjih dizelskih avtomobilov.

Na napako je prvi opozoril voznik, ki se je po nakupu goriva na postaji Smokovik odpravil na daljšo vožnjo in se soočil z okvaro motorja. Na servisu so ugotovili, da je imel v rezervoarju bencin namesto dizla. Za popravilo je plačal 22.000 kun, še navaja splitski časnik.

Zaposleni na črpalki so za Slobodno Dalmacijo na kratko dejali, "da se takšne stvari zgodijo". Voznike so napotili na Inin brezplačni telefon za pritožbe, kjer lahko zahtevajo odškodnino. Ni še znano, koliko voznikov je natočilo napačno gorivo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 9
 • ode 09:26 03.april 2019.

  To je možno tudi pri nas. Sploh, če z istimi cisternami dostavljajo bencine, plinsko in kurilno olje. Nastavki polnilnih cevi iz cistern in polnilni nastavki podzemnih rezervoarjev so očitno enaki za vse vrste goriva, namesto, da bi bili različni.

 • Pepe007 05:56 03.april 2019.

  Nič posebnega, nekaj podobnega se je že večkrat zgodilo v Sloveniji. Pri nas je sicer navadno problem primešan biiodiesel ali voda.

 • Avatar Asfilanna
  Asfilanna 00:28 03.april 2019.

  Želite najti žensko za eno noč? Dobrodošli v == >> www.3xDate.top ********************************************************************************************** Ne gre dobro z dekleti? Ja, vsi ljudje imajo radi velike stvari in dolga dejanja. Poskusite > > > > www.XXmacho.Com