Kamere razkrile grozljivo ravnanje z bolniki: s pestmi po obrazu, za lase ...

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Spolno nasilje in slabo ravnanje s pacientkami.
Oglej si celoten članek

Italijanske oblasti so zaradi slabega ravnanja s pacienti aretirale 15 ljudi, ki so zaposleni v socialni in zdravstveni ustanovi "Opera don Uva" v Foggii, med drugim tudi številne medicinske sestre. Med žrtvami je po prvih podatkih 25 hospitaliziranih psihiatričnih pacientk, vse so stare med 40 in 60 let. Vse pacientke so huje fizično ali psihično prizadete in niso zmožne prijave nasilja. Gre za surovo ravnanje s težkimi invalidi.

xxx

Privezovali so jih in pretepali

Osumljenim očitajo zapiranje pacientov v sobe, privezovanje z rjuhami na postelje ali stole ter poniževanje, pretepanje, grožnje in žaljenje. Takšno početje je bilo sodeč po posnetkih kamer vsakodnevno, ženske so vlekli za lase in ostale dele telesa, jih pretepali, klofutali in tepli s pestmi po obrazu, jih vlekli po hodnikih in tako dalje.

Nasilje so potrdile skrite kamere, ki so jih namestili karabinjerji. Osumljenih je kar 30 oseb, zdravstvenih delavcev, medicinskih sester in ostalih zaposlenih. Aretirali so jih 15, od tega jih je sedem v priporu, osem v hišnem priporu, ostali imajo prepoved približevanja.

Preiskava, ki jo usklajuje tožilstvo v Foggii, se je začela lansko poletje, vodijo pa jo karabinjerji preiskovalne enote in Nas. V sklopu preiskave so opravili hišne preiskave tridesetih osumljenih, preiskali so tudi pisarne in prostore zdravstvene ustanove, kjer pa vodje ustanove niso vpleteni in niso med osumljenci. Osumljenci so obtoženi dveh primerov spolnega nasilja, 19 primerov slabega ravnanja in 13 ugrabitev.

*Fotografija je simbolična.

Slovenija NPU naj bi ovadil tudi Jankovićevega sina Svet Mama treh otrok dlje časa zlorabljala najstnika

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 00:32 25. Januar 2023.

    Glede na to, da,so povsod postavljene nadzorne kamere, bi bile lahko nameščene tudi po bolnicah. Takrat ne bi prišlo do …

  • 14:47 24. Januar 2023.

    Refuges vilkomen

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.