Kampuscheva clevelandskim žrtvam delila nasvete

Foto: EPA
Foto: EPA
Če kdo ve, kako se počutijo ženske, ki jih je Ariel Castro deset let zadrževal in posiljeval v svoji kleti, je to Natascha Kampusch.
Oglej si celoten članek

"Na svobodi, na katero naj se privajajo počasi in previdno, naj uživajo," je v intervjuju za CNN povedala 25-letna Avstrijka, ki je v ujetništvu preživela osem let.



Kot pravi Kampuscheva, jo je po begu preplavil neverjeten občutek sreče, ki "ga ni mogoče z ničimer primerjati". "Naenkrat se ti razgrnejo vse možnosti, ki jih imaš," se leta 2006, ko se je rešila krempljev Wolfganga Priklopila, spominja 25-letnica.

"Ženske iz Clevelanda naj v tem občutku sreče uživajo čim dlje, zato naj se še nekaj časa izogibajo vsakdanu," je še povedala Natascha in dodala, da jo je vest o rešitvi Amande Berry, Gine DeJesus in Michelle Knight, ki ji je označila za "zelo močne ženske" izjemno razveselila.

Čeprav je situacija clevelandskih žrtev drugačna, kot je bila njena, se Kampuscheva z njimi primerja. Svetuje jim, naj ne dopustijo, da drugi prevzamejo nadzor nad njihovim življenjem.  Izogibajo naj se ljudem, ki njihovi zgodbi ne verjamejo. "Ne smejo se ozirati na mnenja drugih. One so tiste, ki so situacijo doživele in jo tudi preživele."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.