Svet
36 ogledov

Kampuscheva clevelandskim žrtvam delila nasvete

Natascha Kampusch EPA
Če kdo ve, kako se počutijo ženske, ki jih je Ariel Castro deset let zadrževal in posiljeval v svoji kleti, je to Natascha Kampusch.

"Na svobodi, na katero naj se privajajo počasi in previdno, naj uživajo," je v intervjuju za CNN povedala 25-letna Avstrijka, ki je v ujetništvu preživela osem let.Kot pravi Kampuscheva, jo je po begu preplavil neverjeten občutek sreče, ki "ga ni mogoče z ničimer primerjati". "Naenkrat se ti razgrnejo vse možnosti, ki jih imaš," se leta 2006, ko se je rešila krempljev Wolfganga Priklopila, spominja 25-letnica.

"Ženske iz Clevelanda naj v tem občutku sreče uživajo čim dlje, zato naj se še nekaj časa izogibajo vsakdanu," je še povedala Natascha in dodala, da jo je vest o rešitvi Amande Berry, Gine DeJesus in Michelle Knight, ki ji je označila za "zelo močne ženske" izjemno razveselila.

Čeprav je situacija clevelandskih žrtev drugačna, kot je bila njena, se Kampuscheva z njimi primerja. Svetuje jim, naj ne dopustijo, da drugi prevzamejo nadzor nad njihovim življenjem.  Izogibajo naj se ljudem, ki njihovi zgodbi ne verjamejo. "Ne smejo se ozirati na mnenja drugih. One so tiste, ki so situacijo doživele in jo tudi preživele."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.