Kanadski ostrostrelec postavil nov rekord

Foto: Profimedia
Pripadnik kanadske vojske je v Iraku prejšnji mesec z razdalje več kot 3,5 kilometra ustrelil "tarčo".
Oglej si celoten članek

Kanadski medij The Globe and Mail se sklicuje na vojaške vire, ki so razkrili, da je pripadnik posebne enote kanadske vojske prejšnji mesec v Iraku postavil nov mejnik. Ostrostrelec je z vrha visoke stavbe ustrelil pripadnika Islamske države, ki je bil oddaljen 3,5 kilometra. Dogodek naj bi tudi posneli.  

Po pisanju medija je ostrostrelec delal v paru z opazovalcem, ki mu je pomagal najti tarčo. "Strel je dejansko prekinil napad skrajnežev na iraške varnostne sile," je dejal vojaški vir. S strelom od daleč so se izognili uporabi bombe, kar bi lahko za posledico imelo žrtve med civilisti na območju. Ker so streljali s takšne razdalje, skrajneži napada niso pričakovali. 

Vojaški strokovnjaki menijo, da je bil s tem strelom postavljen rekord. Prejšnji je bil v lasti britanskega ostrostrelca Craiga Harrisona, ki je pred osmimi leti z razdalje 2.475 metrov ustrelil pripadnika talibanov, piše BBC. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 12:20 23. Junij 2017.

    Bolano, s čim se hvalijo ?????<br />Torej, pri taki razdalji bi krogla potrebovala vsaj 3.5 s (snajper cca 800-1000 m/s). …

  • 10:50 23. Junij 2017.

    To je bil bolj "lucky shoot" kot pa zadetek. Že zadetki na 2,5 km so redkost ne pa še kilometer …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.