Svet
859 ogledov

Kanadski ostrostrelec postavil nov rekord

kanadski ostrostrelec
Pripadnik kanadske vojske je v Iraku prejšnji mesec z razdalje več kot 3,5 kilometra ustrelil "tarčo".

Kanadski medij The Globe and Mail se sklicuje na vojaške vire, ki so razkrili, da je pripadnik posebne enote kanadske vojske prejšnji mesec v Iraku postavil nov mejnik. Ostrostrelec je z vrha visoke stavbe ustrelil pripadnika Islamske države, ki je bil oddaljen 3,5 kilometra. Dogodek naj bi tudi posneli.  

Po pisanju medija je ostrostrelec delal v paru z opazovalcem, ki mu je pomagal najti tarčo. "Strel je dejansko prekinil napad skrajnežev na iraške varnostne sile," je dejal vojaški vir. S strelom od daleč so se izognili uporabi bombe, kar bi lahko za posledico imelo žrtve med civilisti na območju. Ker so streljali s takšne razdalje, skrajneži napada niso pričakovali. 

Vojaški strokovnjaki menijo, da je bil s tem strelom postavljen rekord. Prejšnji je bil v lasti britanskega ostrostrelca Craiga Harrisona, ki je pred osmimi leti z razdalje 2.475 metrov ustrelil pripadnika talibanov, piše BBC. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Zmago 12:20 23.junij 2017.

    Bolano, s čim se hvalijo ?????Torej, pri taki razdalji bi krogla potrebovala vsaj 3.5 s (snajper cca 800-1000 m/s). Torej pri najbolj rahli sapici 0.1 m/s bi po 3.5 s krogla zašla za 35 cm ! ...... ????????

  • stanko75 10:50 23.junij 2017.

    To je bil bolj "lucky shoot" kot pa zadetek. Že zadetki na 2,5 km so redkost ne pa še kilometer dlje.