Kaos v Berlinu zaradi izpada elektrike

Foto: EPA
Foto: EPA
Na podzemni železnici v Berlinu se je zgodil izpad elektrike, zaradi česar je obstalo celotno omrežje omenjene železnice. V vlakih pod zemljo je obtičalo precej potnikov.
Oglej si celoten članek

Izpad električne energije se je zgodil okoli 11.45, ko so se v trenutku ustavili vsi podzemni vlaki. Po besedah tiskovnega predstavnika berlinske podzemne železnice, so se ustavili tudi regionalni in hitri vlaki, ki v mesto prihajajo z zahodne strani. Vzrok izpada elektrike še ni znan, nemški časnik Bild pa poroča, da naj bi bila kriva dela na železnici. Zaradi tega se je ustavilo okoli 40 vlakov. Številni Nemci so morali danes uporabiti avtobuse ali pa kakšne druge možnosti prevoza.

"Prišlo je do izpada celotnega omrežja. Trudimo se, da bi stanje normalizirali," je dejal tiskovni predstavnik. Pozno popoldne so povedali, da naj bi do te "normalizacije" prišlo v večernih urah.

Na srečo se zaradi izpada elektrike vlaki niso čisto ustavili. Nekateri izmed njih se namreč zelo počasi premikajo proti postajam, tako da bi lahko potniki izstopili, še poroča Bild. Druge pa proti postajam počasi vlečejo dizelske lokomotive. Mestne oblasti so meščane že pozvale, naj se danes izogibajo uporabi tovrstnega javnega prevoza.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.