Svet
8 ogledov

Kaos v Berlinu zaradi izpada elektrike

Podzemna železnica v Berlinu. EPA
Na podzemni železnici v Berlinu se je zgodil izpad elektrike, zaradi česar je obstalo celotno omrežje omenjene železnice. V vlakih pod zemljo je obtičalo precej potnikov.

Izpad električne energije se je zgodil okoli 11.45, ko so se v trenutku ustavili vsi podzemni vlaki. Po besedah tiskovnega predstavnika berlinske podzemne železnice, so se ustavili tudi regionalni in hitri vlaki, ki v mesto prihajajo z zahodne strani. Vzrok izpada elektrike še ni znan, nemški časnik Bild pa poroča, da naj bi bila kriva dela na železnici. Zaradi tega se je ustavilo okoli 40 vlakov. Številni Nemci so morali danes uporabiti avtobuse ali pa kakšne druge možnosti prevoza.

"Prišlo je do izpada celotnega omrežja. Trudimo se, da bi stanje normalizirali," je dejal tiskovni predstavnik. Pozno popoldne so povedali, da naj bi do te "normalizacije" prišlo v večernih urah.

Na srečo se zaradi izpada elektrike vlaki niso čisto ustavili. Nekateri izmed njih se namreč zelo počasi premikajo proti postajam, tako da bi lahko potniki izstopili, še poroča Bild. Druge pa proti postajam počasi vlečejo dizelske lokomotive. Mestne oblasti so meščane že pozvale, naj se danes izogibajo uporabi tovrstnega javnega prevoza.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.