Katalonci ukinili bikoborbe

Foto: Žurnal24 biki, Pamplona Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 bikoborba Foto: Žurnal24 matador, bik Foto: Žurnal24 bikoborba Foto: Žurnal24 matador, bik Foto: Žurnal24 biki, Pamplona Foto: Žurnal24 biki, Pamplona Foto: Žurnal24 Pamplona, biki, tek, praznik Foto: Žurnal24 Pamplona, biki, tek, praznik Foto: Žurnal24 Pamplona, biki, tek, praznik Foto: Žurnal24 Pamplona, biki, tek, praznik Foto: Žurnal24 Pamplona, biki, tek, praznik Foto: Žurnal24 Pamplona, biki, tek, praznik Foto: Žurnal24 biki, Pamplona Foto: Žurnal24 biki, Pamplona Foto: Žurnal24
Z današnjim dnem je v Kataloniji prepovedan eden njihovih najbolj prepoznavnih znakov, bikoborba. 68 poslancev je glasovalo za, 55 proti. Devet poslancev se je glasovanja vzdržalo.
Oglej si celoten članek

V razpravi so poslanci opozorili na dejstvo, da bikoborba izgublja priljubljenost, saj obisk aren iz leta v leto upada. "Obstajajo tradicije, ki ne morejo ostati zamrznjene v času, ko se družba spreminja. Ni nam treba opustiti vsega, a najbolj degradirane stvari bi morale biti opuščene," je dejal poslanec Jose Rull. Obe glavni parlamentarni stranki sta se sicer odločili pustiti poslancem glasovati po svoji vesti.

Posnetke z bikoborb si lahko ogledate v galeriji.

Katalonija je tako postala prva regija celinske Španije, ki je prepovedala bikoborbo. Do glasovanja je prišlo zaradi peticije, ki jo je podpisalo 180 tisoč prebivalcev. Ti so trdili, da gre za zastarelo in zaostalo tradicijo. Večina gledalcev je v bistvu turistov, medtem ko so se domačini od bikoborb precej oddaljili.

V Španiji velja bikoborba za pravi spektakel. Ena izmed najstarejših aren za bikoborbe je v Barceloni. Značilnost španskih bikoborb je, da po bojevanju matadorja z bikom slednjega ubijejo. Na Portugalskem tega denimo ne storijo vedno.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.