Katarski princesi snel tančico

Foto: EPA
Foto: EPA
Šef protokola v mestu Bruselj je zakuhal mednarodni škandal, ko je katarski princesi z obraza strgal njen nikab, tančico, značilno za ženska muslimanska pokrivala.
Oglej si celoten članek

Jean-Marie Pire, 60-letni vodja protokola v Bruslju, ki je zadolžen za organizacijo sprejemov gostov v glavnem mestu Belgije, se je znašel sredi diplomatskega škandala.

Prejšnji teden je sredi Bruslja do njega pristopila ženska v burki, ki ga je vprašala za smer. Odgovoril ji je, da se ne pogovarja z ljudmi, katerih obraza ne vidi. "Ker se je zdelo, da me ni slišala, sem ji ruto snel sam," je priznal Pire.

Izkazalo se je, da je ženska z burko katarska princesa, zaradi česar se je vodja protokola znašel sredi diplomatskega škandala. Medtem, ko ji je nasilno potegnil tančico z obraza, naj bi utrpela več odrgnin, saj so jo po obrazu porezali uhani, piše DailyMail. Svojo potezo Pire opravičuje z dejstvom, da je Belgija leta 2012 prepovedala nošnjo oblačil, ki popolnoma pokrivajo telo in glavo.

Policija je zoper njega kljub temu podala kazensko prijavo zaradi poškodb, ki jih je prizadejal princesi, kazen v višini 125 evrov pa si je prislužila tudi princesa sama, in sicer zaradi kršenja zakona o nošnji burke in nikaba na javnem mestu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 11

  • 11:20 22. Avgust 2014.

    ..... npr. odsekajo glavo ali kaj podobnega...

  • 09:08 22. Avgust 2014.

    Princeza ?? Saj jih je nekih 2500.. In zato je to diplomatski skandal ??<br />Ja, je, ker je kot gostja …

  • 08:39 22. Avgust 2014.

    Ona je prva kršila ZAVESTNO zakon !!!, mi ko gremo k njim dol, se morajo že na avijonu ko vstopi …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.