Svet
30 ogledov

Katarski princesi snel tančico

Burka EPA
Šef protokola v mestu Bruselj je zakuhal mednarodni škandal, ko je katarski princesi z obraza strgal njen nikab, tančico, značilno za ženska muslimanska pokrivala.

Jean-Marie Pire, 60-letni vodja protokola v Bruslju, ki je zadolžen za organizacijo sprejemov gostov v glavnem mestu Belgije, se je znašel sredi diplomatskega škandala.

Prejšnji teden je sredi Bruslja do njega pristopila ženska v burki, ki ga je vprašala za smer. Odgovoril ji je, da se ne pogovarja z ljudmi, katerih obraza ne vidi. "Ker se je zdelo, da me ni slišala, sem ji ruto snel sam," je priznal Pire.

Izkazalo se je, da je ženska z burko katarska princesa, zaradi česar se je vodja protokola znašel sredi diplomatskega škandala. Medtem, ko ji je nasilno potegnil tančico z obraza, naj bi utrpela več odrgnin, saj so jo po obrazu porezali uhani, piše DailyMail. Svojo potezo Pire opravičuje z dejstvom, da je Belgija leta 2012 prepovedala nošnjo oblačil, ki popolnoma pokrivajo telo in glavo.

Policija je zoper njega kljub temu podala kazensko prijavo zaradi poškodb, ki jih je prizadejal princesi, kazen v višini 125 evrov pa si je prislužila tudi princesa sama, in sicer zaradi kršenja zakona o nošnji burke in nikaba na javnem mestu.

Komentarjev 11
  • maresem 11:20 22.avgust 2014.

    ..... npr. odsekajo glavo ali kaj podobnega...

  • kokobily 09:08 22.avgust 2014.

    Princeza ?? Saj jih je nekih 2500.. In zato je to diplomatski skandal ??Ja, je, ker je kot gostja v Belgiji krsila zakone domačina..!!!

  • kapibara 08:39 22.avgust 2014.

    Ona je prva kršila ZAVESTNO zakon !!!, mi ko gremo k njim dol, se morajo že na avijonu ko vstopi v zračni prostor, ženske pokrivat z ruto--pa čeprav je zunaj 40 in več vročine..