Kaviar v mrtvašnici

Foto: Reuters
Foto: Reuters
V drugem največjem ruskem mestu je policija naletela na ne preveč okusno poslastico. Specialiteto za premožnejše sladokusce, kaviar, je nekaj zaposlenih skrivalo v hladilnikih bolnišnične mrtvašnice.
Oglej si celoten članek

Ob preiskavi so odkrili skoraj 200 kilogramov nelegalnega kaviarja, ki so ga v mrtvašnici zaposleni skrili v hladilnike med trupla umrlih v bolnišnici. Kot je poročala mreža Euronews, so aretirali dva zaposlena.

Ker kaviarja ni bilo malo, prostora v hladilnikih pa ne dovolj, so sodelujoči pri nezakoniti trgovini škatlice dragih ribjih iker spravljali tudi v hladilnih napravah tik ob krstah, ki so si jih lahko hodili ogledovat sorodniki pokojnih. Po navedbah BBC-ja naj zaposleni ne bi imeli namena preprodajati cenjene specialitete, pač pa so kaviar shranili za lastne potrebe – z njim bi si privoščili redek priboljšek v prihajajočih praznikih.

V pločevinkah je bil tako rdeči kot črni kaviar, na embalaži pa so bili napisi, ki niso spominjali na vsebino. Ikre naj bi izvirale iz ogroženih vrst rib, vendar sama posest kaviarja ni kazniva. Tako ni znano, ali bo priprta uslužbenca doletela kakšna kazen. Če pa bi najdeno količino kaviarja prodali na črnem trgu v Evropi, bi z njim zaslužili pravo malo bogastvo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.