Svet
33 ogledov

Kaviar v mrtvašnici

Ruski kaviar. Slika je simbolična. Reuters
V drugem največjem ruskem mestu je policija naletela na ne preveč okusno poslastico. Specialiteto za premožnejše sladokusce, kaviar, je nekaj zaposlenih skrivalo v hladilnikih bolnišnične mrtvašnice.

Ob preiskavi so odkrili skoraj 200 kilogramov nelegalnega kaviarja, ki so ga v mrtvašnici zaposleni skrili v hladilnike med trupla umrlih v bolnišnici. Kot je poročala mreža Euronews, so aretirali dva zaposlena.

Ker kaviarja ni bilo malo, prostora v hladilnikih pa ne dovolj, so sodelujoči pri nezakoniti trgovini škatlice dragih ribjih iker spravljali tudi v hladilnih napravah tik ob krstah, ki so si jih lahko hodili ogledovat sorodniki pokojnih. Po navedbah BBC-ja naj zaposleni ne bi imeli namena preprodajati cenjene specialitete, pač pa so kaviar shranili za lastne potrebe – z njim bi si privoščili redek priboljšek v prihajajočih praznikih.

V pločevinkah je bil tako rdeči kot črni kaviar, na embalaži pa so bili napisi, ki niso spominjali na vsebino. Ikre naj bi izvirale iz ogroženih vrst rib, vendar sama posest kaviarja ni kazniva. Tako ni znano, ali bo priprta uslužbenca doletela kakšna kazen. Če pa bi najdeno količino kaviarja prodali na črnem trgu v Evropi, bi z njim zaslužili pravo malo bogastvo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.