Kazen bodo prestajali v domovini

Foto: Žurnal24 hugo chavez reuters
Venezuelski predsednik Hugo Chavez je odobril prošnjo slovenskega predsednika Danila Türka, da bi slovenski državljani v venezuelskih zaporih preostanek kazni lahko prestajali v domovini.
Oglej si celoten članek
Danilo Türk je venezuelskega predsednika Huga Chaveza za premestitev zaprosil med njunim srečanjem 4. aprila v sklopu predsednikovega uradnega obiska v Latinski Ameriki. Slovenski predsednik je med aprilskim srečanjem Chavezu izročil seznam štirih slovenskih državljanov in ga osebno zaprosil, da bi preostanek kazni prestajali v Sloveniji. Venezuelski predsednik se je pozitivno odzval na prošnjo in odobril takojšnji transfer za vse štiri zapornike.

 
 

Vaš občutek za usodo mladih ljudi, ki zaidejo v težave, je izrednega pomena.

Danilo Türk

 
Kot so v uradu predsednika zapisali v sporočilu za javnost, slovenski državni organi trenutno usklajujejo še zadnje podrobnosti in listine v luči dogovora o tehničnih okoliščinah transferja. Türk se je v današnjem pismu venezuelskemu predsedniku zahvalil za njegovo razumevanje in pomoč pri razrešitvi tega vprašanja. "Vaš občutek za usodo mladih ljudi, ki zaidejo v težave, je izrednega pomena," je zapisal Türk in Chavezu izrazil iskreno hvaležnost za učinkovitost, ki so jo pokazale venezuelske oblasti pri reševanju tega vprašanja.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.