Svet
4 ogledov

Kazen bodo prestajali v domovini

hugo chavez reuters Žurnal24 main
Venezuelski predsednik Hugo Chavez je odobril prošnjo slovenskega predsednika Danila Türka, da bi slovenski državljani v venezuelskih zaporih preostanek kazni lahko prestajali v domovini.
Danilo Türk je venezuelskega predsednika Huga Chaveza za premestitev zaprosil med njunim srečanjem 4. aprila v sklopu predsednikovega uradnega obiska v Latinski Ameriki. Slovenski predsednik je med aprilskim srečanjem Chavezu izročil seznam štirih slovenskih državljanov in ga osebno zaprosil, da bi preostanek kazni prestajali v Sloveniji. Venezuelski predsednik se je pozitivno odzval na prošnjo in odobril takojšnji transfer za vse štiri zapornike.

 
 

Vaš občutek za usodo mladih ljudi, ki zaidejo v težave, je izrednega pomena.

Danilo Türk

 
Kot so v uradu predsednika zapisali v sporočilu za javnost, slovenski državni organi trenutno usklajujejo še zadnje podrobnosti in listine v luči dogovora o tehničnih okoliščinah transferja. Türk se je v današnjem pismu venezuelskemu predsedniku zahvalil za njegovo razumevanje in pomoč pri razrešitvi tega vprašanja. "Vaš občutek za usodo mladih ljudi, ki zaidejo v težave, je izrednega pomena," je zapisal Türk in Chavezu izrazil iskreno hvaležnost za učinkovitost, ki so jo pokazale venezuelske oblasti pri reševanju tega vprašanja.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.