Kaznujejo nošenje tangic

Foto: Žurnal24 Salou več ne tolerira nagih ritk v javnosti. (Foto: Shutterstock)
V španskem letoviškem mestu Salou je na ulici prepovedano nositi kopalke ali seksati na plaži. Kazen za vinjenost na ulici znaša med 100 in 300 evri.
Oglej si celoten članek

Salou, letoviškemu mestu v bližini Barcelone, so preteklo poletje „ugled skazili podivjani britanski študenti“, menijo tamkajšnje oblasti, ki so se odločile zaostriti pravila, da bi mestu ponovno povrnile ugled. Britanski študenti so namreč lani preplavili Salou v času festivala Saloufest, se pijani opotekali po ulicah in zganjali vandalizem.

Lokalne oblasti si letos prizadevajo za mir in red v mestu, zato bodo morali razgrajači plačati od 100 do 300 evrov kazni, enako pa bodo kaznovali tudi pitje alkohola na ulici in seks na plaži. Nošenje kopalk v javnosti je prav tako prepovedano.

„Želimo si ohraniti mesto in ugled, ki smo ga imeli do sedaj,“ je povedal župan mesta Pere Granados. Občinski svetnik Alberto del Hierro pa je dejal, da „ni normalno, da se po mestu sprehajajo dekleta v tangicah.“ Dodal je, da je „to ustvarja nizkotno podobo njihovega mesta“.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.