Svet
16 ogledov

Kaznujejo nošenje tangic

Salou več ne tolerira nagih ritk v javnosti. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
V španskem letoviškem mestu Salou je na ulici prepovedano nositi kopalke ali seksati na plaži. Kazen za vinjenost na ulici znaša med 100 in 300 evri.

Salou, letoviškemu mestu v bližini Barcelone, so preteklo poletje „ugled skazili podivjani britanski študenti“, menijo tamkajšnje oblasti, ki so se odločile zaostriti pravila, da bi mestu ponovno povrnile ugled. Britanski študenti so namreč lani preplavili Salou v času festivala Saloufest, se pijani opotekali po ulicah in zganjali vandalizem.

Lokalne oblasti si letos prizadevajo za mir in red v mestu, zato bodo morali razgrajači plačati od 100 do 300 evrov kazni, enako pa bodo kaznovali tudi pitje alkohola na ulici in seks na plaži. Nošenje kopalk v javnosti je prav tako prepovedano.

„Želimo si ohraniti mesto in ugled, ki smo ga imeli do sedaj,“ je povedal župan mesta Pere Granados. Občinski svetnik Alberto del Hierro pa je dejal, da „ni normalno, da se po mestu sprehajajo dekleta v tangicah.“ Dodal je, da je „to ustvarja nizkotno podobo njihovega mesta“.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.