Žrtve vremenskih razmer, ki jih ne pomnijo desetletja

Foto: Epa Sneg v Španiji Foto: Epa Sneg v Španiji Foto: Epa Sneg v Španiji Foto: Epa Sneg v Španiji Foto: Epa Sneg v Španiji Foto: Epa Sneg v Španiji Foto: Epa Sneg v Španiji Foto: Epa Sneg v Španiji Foto: Epa Sneg v Španiji
Španci na svoj način doživljajo veliko snežno pošiljko.
Oglej si celoten članek

V delih španske prestolnice Madrid je neurje prineslo več kot 60 centimetrov debelo snežno odejo, zaradi katere so na cestah obtičali številni vozniki. Reševalci so v soboto cel dan hiteli, da bi rešili 1500 ljudi, ki so ostali ujeti v vozilih. Do sobote zvečer je v Madridu nepretrgoma snežilo 30 ur.

Vremenoslovci so opozorili pred novim zaostrovanjem razmer že v prihodnjih dneh, ko je pričakovati temperature do minus 10 stopinj Celzija in nove snežne padavine, ki bi se lahko spremenile v led. Vodja regionalne vlade Isabel Ayuso je zato ljudi danes pozvala, naj očistijo sneg, preden se bo spremenil v led, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Mednarodno letališče v Madridu ostaja zaprto vsaj še do danes popoldne, nakar bi lahko postopoma obnovili lete.

Foto: Epa Sneg v Španiji

Žrtve razmer

V neurju je bilo prizadetih okoli 20.000 kilometrov cest v osrednjem delu države, zaradi česar je promet močno otežen. Tako je 36-letna ženska rodila v reševalnem vozilu, ki se ni uspelo pravočasno priti do porodnišnice v Madridu.

Neurje je terjalo življenje brezdomca, ki je zmrznil v parku v Madridu. Med žrtvami je tudi moški, ki so ga našli mrtvega v avtomobilu, zasutega pod snegom. Na jugu Španije pa je umrl par, katerega vozilo so odnesle poplavne vode.

Vlada bo ljudem, ki potrebujejo pomoč, poslala konvoje cepiva proti covidu-19 in zaloge hrane, je v soboto dejal minister za promet Jose Luis Abalos, na spletni strani poroča agencija Reuters.

Foto: Epa Sneg v Španiji

Skrbi na eni strani in veselje na drugi 

Medtem ko se pristojni soočajo z odpravljanjem težav, povzročenih zaradi snežne pošiljke, se qogromno Špancev veseli snega, ki je v njihovih predelih redek. 

Po Madridu so se tako podali s smučmi, na ulicah je prišlo do množičnega kepanja, zasledili so celo snežno pasjo vprego. 

Zima Česa takšnega ne pomnijo 50 let

dezurni@zurnal24.si
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 03:06 11. Januar 2021.

    Kje vi vidite 60 cm snega ? Dejte bit resni al pejte pa solato flancat !

  • 00:39 11. Januar 2021.

    www︎.︎Domeser︆.︆com - odličen prrojekt za odrasle, ki želikko najti parrtnerja za sseks

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.