Svet
10620 ogledov

Žrtve vremenskih razmer, ki jih ne pomnijo desetletja

Sneg v Španiji
1/9
Epa
Španci na svoj način doživljajo veliko snežno pošiljko.

V delih španske prestolnice Madrid je neurje prineslo več kot 60 centimetrov debelo snežno odejo, zaradi katere so na cestah obtičali številni vozniki. Reševalci so v soboto cel dan hiteli, da bi rešili 1500 ljudi, ki so ostali ujeti v vozilih. Do sobote zvečer je v Madridu nepretrgoma snežilo 30 ur.

Vremenoslovci so opozorili pred novim zaostrovanjem razmer že v prihodnjih dneh, ko je pričakovati temperature do minus 10 stopinj Celzija in nove snežne padavine, ki bi se lahko spremenile v led. Vodja regionalne vlade Isabel Ayuso je zato ljudi danes pozvala, naj očistijo sneg, preden se bo spremenil v led, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Mednarodno letališče v Madridu ostaja zaprto vsaj še do danes popoldne, nakar bi lahko postopoma obnovili lete.

Sneg v Španiji | Avtor: Epa Epa

Žrtve razmer

V neurju je bilo prizadetih okoli 20.000 kilometrov cest v osrednjem delu države, zaradi česar je promet močno otežen. Tako je 36-letna ženska rodila v reševalnem vozilu, ki se ni uspelo pravočasno priti do porodnišnice v Madridu.

Neurje je terjalo življenje brezdomca, ki je zmrznil v parku v Madridu. Med žrtvami je tudi moški, ki so ga našli mrtvega v avtomobilu, zasutega pod snegom. Na jugu Španije pa je umrl par, katerega vozilo so odnesle poplavne vode.

Vlada bo ljudem, ki potrebujejo pomoč, poslala konvoje cepiva proti covidu-19 in zaloge hrane, je v soboto dejal minister za promet Jose Luis Abalos, na spletni strani poroča agencija Reuters.

Sneg v Španiji | Avtor: Epa Epa

Skrbi na eni strani in veselje na drugi 

Medtem ko se pristojni soočajo z odpravljanjem težav, povzročenih zaradi snežne pošiljke, se qogromno Špancev veseli snega, ki je v njihovih predelih redek. 

Po Madridu so se tako podali s smučmi, na ulicah je prišlo do množičnega kepanja, zasledili so celo snežno pasjo vprego. 

Španija zima Zima Svet Česa takšnega ne pomnijo 50 let

dezurni@zurnal24.si
 

Komentarjev 2
  • Žurnalček 03:06 11.januar 2021.

    Kje vi vidite 60 cm snega ? Dejte bit resni al pejte pa solato flancat !

  • cenili 00:39 11.januar 2021.

    www︎.︎Domeser︆.︆com - odličen prrojekt za odrasle, ki želikko najti parrtnerja za sseks