"Kim Džong Unu odvzeli oblast"

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Nekdanji severnokorejski propagandist Jang Jin Sung pravi, da je Kim Džong Un le še lutka v rokah drugih.
Oglej si celoten članek

Ostareli Sung, ki je v režimu severnokorejskega diktatorja Kim Džong Ila veljal za najbolj vplivnega propagandista države, je z izjavo, ki jo je med srečanjem severnokorejskih izgnancev na Nizozemskem dal revije Vice, mnoge presenetil. "Kim Džong Un je le še lutka,“ je dejal Sung in dodal, da mu je oblast odvzel Odbor za organizacijo in vodenje (OGD), in to že konec leta 2013, ko je dal umoriti svojega strica.

OGD je zvesto služil Kim Džong Unovemu očetu, sina pa nikoli niso sprejeli, je še povedal Sung, ki med drugim tudi trdi, da v Severni Koreji divja neke vrste državljanska vojna in da se bo režim verjetno kmalu sesul. Razlog za to naj bi bile razprtije znotraj OGD. En del naj bi se zavzemal za kapitalizem, drug za komunizem.

Kim Džong Una sicer že lep čas ni bilo na spregled. Menda si je zlomil gležnja. Danes pa sicer poročajo o zgodovinskem dogodku. Severna Koreja je namreč izkoristila Azijske športne igre v Južni Koreji za obisk visoke tričlanske delegacije v sosednji državi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • mph
    20:14 4. Oktober 2014.

    Khm, @mirko, ti morda veš, kako je prišlo do pojava komunizma in potem do takšne obsežne zlorabe odlične ideje? Morda …

  • 19:57 4. Oktober 2014.

    Točno tako!

  • 19:41 4. Oktober 2014.

    Edini bivši komunist,ki vodi neko stranko je KIM JONG Jansha.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.