Kim grozi, da bo "potopil" Japonsko in "zradiral" ZDA

Foto: EPA
Foto: EPA
Grozijo z uporabo jedrskega orožja.
Oglej si celoten članek

Severnokorejska državna tiskovna agencija je v sporočilu zagrozila, da bo država uporabila jedrsko orožje, s katerim bo "potopila" Japonsko in spremenila ZDA v "pepel in temo". Nezadovoljni so namreč s sprejeto resolucijo Varnostnega sveta Združenih narodov po tem, ko so na začetku meseca izvedli šesti jedrski poskus. 

Svet Severni Koreji priprli pipico z nafto in plinom

Hkrati so pozvali k razpustitvi Varnostnega sveta. Označili so ga za "orodje zla", ki ga sestavljajo "z denarjem podkupljene" države, ki plešejo po navodilih ZDA. 

"Z jedrsko bombo bi morali potopiti štiri otoke arhipelaga. Ne potrebujemo več Japonske v svoji bližini," besede Pjongjanga prenaša Reuters. 

Severna Koreja Severna Koreja uspešno testirala vodikovo bombo

Razmere v regiji so izredno napete. Še posebej po zadnjem jedrskem poskusu, ko je Severna Koreja uspešno preskusila vodikovo bombo. 

Svarila "Ni zagotovil, da ne bo prišlo do dejanskega spopada"

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 17:25 14. September 2017.

    Prvo sprobaj to na muslijih.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.