Kim Jong Il po devetih letih v Rusiji

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Severnokorejski voditelj Kim Jong Il je danes na v Rusijo, kjer se bo srečal s predsednikom Dmitrijem Medvedjevom.
Oglej si celoten članek

Kim Jong Il bo obiskal regije ruskega Daljnega vzhoda in Sibirije. Vrhunec obiska Kima v Rusiji bo srečanje z ruskim predsednikom, s katerim bosta po pričakovanjih govorila o severnokorejskem jedrskem programu, dvostranskih odnosih in vse hujši prehranski krizi v Severni Koreji.

To je njegov prvi obisk v Rusiji od leta 2002. Odnosi med državama so se sicer nekoliko ohladili po razpadu Sovjetske zveze.

Leta 2001 z vlakom 7.000 kilometrov do Moskve

Kim se je zadnjič mudil v Rusiji leta 2002, ko se je v Vladivostoku srečal s takratnim predsednikom Vladimirjem Putinom. Tokrat naj bi se z Dimitrijem Medvedjevom v prihodnjih dneh srečal v sibirskem mestu Ulan Ude blizu Bajkalskega jezera. V Rusiji naj bi se mudil kar teden dni.

Kim se sicer boji letenja, tako svoje redke državniške obiske v tujino opravlja z vladkom.

Po poročanju Reutersa je leta 2001 prepotoval kar 7.000 kilometrov do Moskve, kjer se je srečal s takratnim predsednikom in današnjim premierom Vladimirjem Putinom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.