Svet
13 ogledov

Kim Jong Il po devetih letih v Rusiji

Kim Jong Il po Rusiji potuje z vlakom. Reuters
Severnokorejski voditelj Kim Jong Il je danes na v Rusijo, kjer se bo srečal s predsednikom Dmitrijem Medvedjevom.

Kim Jong Il bo obiskal regije ruskega Daljnega vzhoda in Sibirije. Vrhunec obiska Kima v Rusiji bo srečanje z ruskim predsednikom, s katerim bosta po pričakovanjih govorila o severnokorejskem jedrskem programu, dvostranskih odnosih in vse hujši prehranski krizi v Severni Koreji.

To je njegov prvi obisk v Rusiji od leta 2002. Odnosi med državama so se sicer nekoliko ohladili po razpadu Sovjetske zveze.

Leta 2001 z vlakom 7.000 kilometrov do Moskve

Kim se je zadnjič mudil v Rusiji leta 2002, ko se je v Vladivostoku srečal s takratnim predsednikom Vladimirjem Putinom. Tokrat naj bi se z Dimitrijem Medvedjevom v prihodnjih dneh srečal v sibirskem mestu Ulan Ude blizu Bajkalskega jezera. V Rusiji naj bi se mudil kar teden dni.

Kim se sicer boji letenja, tako svoje redke državniške obiske v tujino opravlja z vladkom.

Po poročanju Reutersa je leta 2001 prepotoval kar 7.000 kilometrov do Moskve, kjer se je srečal s takratnim predsednikom in današnjim premierom Vladimirjem Putinom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.