Kirurg 32 otrok operiral brezplačno

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Italijanski kirurg Bruno Murzi je v preteklih 15 letih kar sedemkrat prišel v reški klinični center, da bi operiral otroke, katerih primeri so bili preveč zapleteni za hrvaške zdravnike.
Oglej si celoten članek

Bruno Murzi je nedvomno junak med zdravniki. V preteklih 15 letih je sedemkrat prišel reševat življenja otrok, ki jim hrvaški zdravniki niso znali pomagati. Do zdaj je operiral že 32 otrok, ki so imeli hude težave s srcem, in prav vsem je pomagal brezplačno. "Sodelovanje s Murzijem se je začelo med vojno. Delal je kot prostovoljec in vse pogosteje začel prihajati na Reko, medtem pa je usposabljal naše zdravnike," je povedal pediater Neven Čače in dodal: "Rešuje življenja in to počne zastonj. Naši pacienti načeloma hodijo na njegovo polikliniko v Massi, a to staršem predstavlja velike stroške, zato pogosto pride kar sem, da bi jim prihranil denar."

Murzi, ki je osrečil že ogromno staršev, svojega dela ne vidi kot službo, temveč kot poslantsvo. Zelo rad pomaga bolnim otrokom, njihovi starši pa ne vedo, kako bi se mu zahvalili. "Spoprijateljil sem se z reškimi zdravniki in prav zato zelo rad pomagam otrokom, ki so v njihovi oskrbi," je povedal.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 18:43 2. Oktober 2012.

    Sodelovanje "s" Murzijem... hmm, osnove slovenskega jezika?<br /><br />Drugače pa lep članek. Kirurg pa je seveda legenda!

  • 18:43 2. Oktober 2012.

    Joj "mirko" to je pa vendarle povsod! Član družine nam je zelo zbolel in vse kar so v bolnišnici zanj …

  • 16:13 2. Oktober 2012.

    Kolikor sem seznanjen od svojca v Rijeki, ki dela v tej bolnišnici na kardiološkem oddelku- kirurgija, kot asistent, se prav …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.