Kitajci zaprli več spletnih strani

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Potem ko so se razširile govorice o načrtovanju državnega udara v Pekingu, so kitajske oblasti zaprle več spletnih strani.
Oglej si celoten članek

Po navedbah uradnih kitajskih medijev so bili posamezna internetna podjetja in posamezniki kaznovani zaradi potvarjanja in širjenja govoric o tem, da so vojaška vozila vstopila v Peking, ter da se v prestolnici "nekaj dogaja".

V težavah sta se znašli tudi priljubljeni spletni strani Sina Weibo in Tencent QQ, ki imata več kot 300 milijonov uporabnikov. Z obeh družbenih omrežjih so sporočili, da so uporabnikom začasno onemogočili komentiranje.

Govorice o delitvah znotraj kitajske komunistične partije so se začele širiti, potem ko so pred dvema tednoma odstavili s položaja karizmatičnega šefa mestnega območja Chongqing na Kitajskem Bo Xilaija. O odstavitvi je bilo govora že dlje časa, odkar se je izvedelo, da naj bi skušal njegov tesen sodelavec prebegniti v ZDA.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.