Svet
23 ogledov

Kitajci zaprli več spletnih strani

Anonymous Reuters
Potem ko so se razširile govorice o načrtovanju državnega udara v Pekingu, so kitajske oblasti zaprle več spletnih strani.

Po navedbah uradnih kitajskih medijev so bili posamezna internetna podjetja in posamezniki kaznovani zaradi potvarjanja in širjenja govoric o tem, da so vojaška vozila vstopila v Peking, ter da se v prestolnici "nekaj dogaja".

V težavah sta se znašli tudi priljubljeni spletni strani Sina Weibo in Tencent QQ, ki imata več kot 300 milijonov uporabnikov. Z obeh družbenih omrežjih so sporočili, da so uporabnikom začasno onemogočili komentiranje.

Govorice o delitvah znotraj kitajske komunistične partije so se začele širiti, potem ko so pred dvema tednoma odstavili s položaja karizmatičnega šefa mestnega območja Chongqing na Kitajskem Bo Xilaija. O odstavitvi je bilo govora že dlje časa, odkar se je izvedelo, da naj bi skušal njegov tesen sodelavec prebegniti v ZDA.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.