Kitajska se pripravlja na vojno

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Kitajski predsednik Hu državni mornarici polaga na srce: dobro se pripravite na morebitne spopade z drugimi državami, ki utegnejo biti že kmalu.
Oglej si celoten članek

Kitajska mornarica se pospešeno pripravlja na bojevanje, je potrdil predsednik Hu Jintao. Kitajska ima odprtih nekaj "front" z drugimi narodi v južnokitajskem morju. Politična napetost narašča tudi v odnosu do ZDA, ki želi okrepiti svojo vlogo na tem delu regije. "Nihče tukaj ne išče pretepa," se je slikovito izrazil predstavnik Pentagona John Kirby in nadaljeval, da vseeno popolnoma razumejo težnjo po razvoju militantnih sil. Predstavniki ZDA in Kitajske se prav te dni pogovarjajo glede vojaških zadev.

Kitajska je pred kratkim dobila prvo letalonosilko, precej glasna pa je postala tudi glede svojih pomorskih ambicij, poroča BBC. Hu je na sestanku predstavnikov obrambnih sil države dejal, da mora mornarica pospešiti svojo preobrazbo v bolj vzdržljivostno in povečati obseg priprav na morebiten spopad zato, da bi prispevala k varnosti državljanov. Te besede so že vzbudile nemalo kritik analitikov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.