Kitajska: umik hitrih vlakov

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Po tragični železniški nesreči na Kitajskem prejšnji mesec, v kateri je umrlo 40 ljudi, je kitajski proizvajalec vlakov zaradi "napak" iz prometa umaknil 54 hitrih vlakov, ki vozijo na progi med Pekingom in Šanghajem.
Oglej si celoten članek

Podjetje CNR, ki je v državni lasti, se je za tak korak odločilo le dan za tem, ko so oblasti v Pekingu napovedale ostrejši nadzor nad gradnjo novih železniških povezav s hitrimi vlaki.

V javnosti se namreč še vedno ni poleglo ogorčenje nad julijsko železniško nesrečo blizu mesta Wenzhou na progi med Pekingom in Šanghajem, ko sta dva vlaka po trčenju zgrmela z viadukta. Umrlo je 40 ljudi.

V CNR so v sporočilu za javnost zapisali, da so se za umik 54 hitrih vlakov odločili, ker so našli  napake v zavornem sistemu, ki so v preteklih dnevih povzročile zamude na omenjeni progi.

Mediji poročajo, da težave povzročajo senzorji, ki v primeru nevarnosti ali ovire na progi sprožijo avtomatsko upočasnjevanje vlaka. Na progi so se tako vlaki začeli ustavljati ali zelo počasi voziti brez razloga.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.