Svet
28 ogledov

Kitajska: umik hitrih vlakov

Hitri vlak na Kitajskem. Reuters
Po tragični železniški nesreči na Kitajskem prejšnji mesec, v kateri je umrlo 40 ljudi, je kitajski proizvajalec vlakov zaradi "napak" iz prometa umaknil 54 hitrih vlakov, ki vozijo na progi med Pekingom in Šanghajem.

Podjetje CNR, ki je v državni lasti, se je za tak korak odločilo le dan za tem, ko so oblasti v Pekingu napovedale ostrejši nadzor nad gradnjo novih železniških povezav s hitrimi vlaki.

V javnosti se namreč še vedno ni poleglo ogorčenje nad julijsko železniško nesrečo blizu mesta Wenzhou na progi med Pekingom in Šanghajem, ko sta dva vlaka po trčenju zgrmela z viadukta. Umrlo je 40 ljudi.

V CNR so v sporočilu za javnost zapisali, da so se za umik 54 hitrih vlakov odločili, ker so našli  napake v zavornem sistemu, ki so v preteklih dnevih povzročile zamude na omenjeni progi.

Mediji poročajo, da težave povzročajo senzorji, ki v primeru nevarnosti ali ovire na progi sprožijo avtomatsko upočasnjevanje vlaka. Na progi so se tako vlaki začeli ustavljati ali zelo počasi voziti brez razloga.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.