Kje je najbolje živeti v pokoju

Foto: Nik Rovan
Foto: Nik Rovan
Slovenija na 16. mestu na seznamu najboljših krajev za življenje v pokoju. Evropske države pred ZDA, ki so šele na 19. mestu.
Oglej si celoten članek

Slovenija se je na Natixisovi lestvici najboljših krajev za življenje v pokoju med 150 državami uvrstila na 16. mesto za Japonsko in pred Češko. Na vrhu je Norveška, ki ji sledijo Švica, Luksemburg, Švedska in Avstrija.

ZDA so se uvrstile šele na 19. mesto med Slovaško in Veliko Britanijo. Prehitele so jih tudi Kanada (13) in Japonska (15). Avstralija je z 11. mestom najbolje uvrščena neevropska država. Sledita ji Izrael in Kanada.

Natixis je lestvico oblikoval na podlagi podatkov Svetovne banke, Združenih narodov in drugih organizacij. Upošteval je 20 indikatorjev in jih uvrstil v štiri glavne kategorije: zdravje, materialno blagostanje, kakovost življenja v pokoju in finance. Upošteval je tudi neenakost dohodkov, stopnjo brezposelnosti ter razmerje med mladimi zaposlenimi in starejšimi upokojenci.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.