Klic Al kaide o bombi na teksaški fakulteti

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Zaradi klica o podtaknjeni bombi so danes zjutraj evakuirali vsa poslopja na območju univerze Texas v Austinu in North Dakoti. Izkazalo se je, da je bil preplah lažen.
Oglej si celoten članek

Teksaška univerza je opozorilo o evakuaciji sporočila prek twitterja. "Takoj evakuirajte vse zgradbe in se pojdite, kolikor je možno daleč. Več sledi."

Policisti, ki so prispeli na kraj dogajanja, so za CNN povedali, da so na univerzi prejeli grožnjo z bombo. Preiskava in iskanje bombe pa še poteka.

Tiskovna predstavnica univerze Teksas je policiji dejala, da jih je poklical moški, ki se je predstavil kot član Al Kaide. Dejal je, da so povsod po kampusu nastavljene bombe. Te naj bi po njegovih trditvah eksplodirale ob 10. uri po lokalnem času.

Kasneje so bombni preplah preklicali. Dekan teksaške univerze je dejal, da je vesel, da se je vse skupaj končalo brez tragedije. " Veseli nas in zadovoljni smo, da je kampus varen," je dejal.

Izdali okrožnice

Ministrstvo za domovinsko varnost je danes skupaj z zvezno policijo FBI izdalo okrožnico vsem policijskim enotam po ZDA, naj bodo pozorne na znamenja morebitnega izbruha nasilja zaradi žaljivega filma o preroku Mohamedu, ki je razburil muslimane po svetu, piše STA.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.