Svet
12 ogledov

Klic Al kaide o bombi na teksaški fakulteti

ameriška policija Shutterstock
Zaradi klica o podtaknjeni bombi so danes zjutraj evakuirali vsa poslopja na območju univerze Texas v Austinu in North Dakoti. Izkazalo se je, da je bil preplah lažen.

Teksaška univerza je opozorilo o evakuaciji sporočila prek twitterja. "Takoj evakuirajte vse zgradbe in se pojdite, kolikor je možno daleč. Več sledi."

Policisti, ki so prispeli na kraj dogajanja, so za CNN povedali, da so na univerzi prejeli grožnjo z bombo. Preiskava in iskanje bombe pa še poteka.

Tiskovna predstavnica univerze Teksas je policiji dejala, da jih je poklical moški, ki se je predstavil kot član Al Kaide. Dejal je, da so povsod po kampusu nastavljene bombe. Te naj bi po njegovih trditvah eksplodirale ob 10. uri po lokalnem času.

Kasneje so bombni preplah preklicali. Dekan teksaške univerze je dejal, da je vesel, da se je vse skupaj končalo brez tragedije. " Veseli nas in zadovoljni smo, da je kampus varen," je dejal.

Izdali okrožnice

Ministrstvo za domovinsko varnost je danes skupaj z zvezno policijo FBI izdalo okrožnico vsem policijskim enotam po ZDA, naj bodo pozorne na znamenja morebitnega izbruha nasilja zaradi žaljivega filma o preroku Mohamedu, ki je razburil muslimane po svetu, piše STA.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.