Kljub astronomskim plačam poslanci dobili pomoč. Ljudje so besni.

Foto: Profimedia
Pet italijanskih poslancev je prosilo za socialno pomoč samozaposlenim, čeprav imajo 12 tisoč evrov mesečne plače.
Oglej si celoten članek

Italijanska javnost je po poročanju TV Slovenija razburjena, saj je pet poslancev italijanskega parlamenta zaprosilo za mesečno podporo v višini sprva 600 evrov in nato 1000 evrov, pomoč pa so tudi dobili.

Šlo naj bi za tri poslance Lige Mattea Salvinija, enega iz Žive Italije Mattea Renzija in enega iz Gibanja petih zvezd. Ostali politiki zahtevajo odstop vseh koristoljubnežev.

Podobno kot v Sloveniji, so tudi v Italiji zaradi sile razmer precej olajšali postopek pridobivanja izredne podpore za samozaposlene, prošnjo je bilo treba izpolniti marca, aprila so jo upravičenci celo kar samodejno prejeli na osebni bančni račun. Šele maja je vlada zahtevala dokaz o padcu dohodka med karanteno.

dezurni@zurnal24.si

Posneli so ga Svetnik: "Migrante bi mirne duše streljal"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 10:16 12. Avgust 2020.

    Po "poročanju TV Slovenija" ??

  • 09:54 12. Avgust 2020.

    Spet en levičarski trač in propaganda

  • 21:40 11. Avgust 2020.

    Malo dvomim, da je to res, če pa je, so pa navadna gamad. Norčevanje iz tistih, ki pomoč res potrebujejo.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.