Svet
6292 ogledov

Svetnik: "Migrante bi mirne duše streljal"

Grčija migranti Epa
Med prepiranjem, do katerega je prišlo v prostorih deželnega sveta v Trstu, je svetnik zakričal: "Migrante bi mirne duše streljal".

Dvanajst desničarskih skrajnežev je vdrlo v prostore deželnega sveta in protestiralo proti po njihovem mnenju preveč ohlapni politiki sprejemanja migrantov. Kot piše Primorski dnevnik, so pri tem predstavnika Lige in deželnega svetnika Antonia Calligarisa posneli, ko je zakričal: "Migrante bi mirne duše streljal." 

Kasneje se je Calligaris opravičil in povedal, da obžaluje izjavo, ki ne odraža njegovega osebnega prepričanja. Zagotovil je, da ne namerava spodbujati sovraštva. "Presegel sem meje v trenutku vznemirjenosti," je dejal. 

Italija je napovedala, da namerava zaradi povečanega števila nezakonitih migracij iz Slovenije v Italijo na mejo s Slovenijo poslati dodaten kontingent vojakov. Na ta način se vlada odziva na poziv deželnih oblasti, da je treba bolje nadzorovati manjše mejne prehode s Slovenijo. 

koronavirus COVID-19 meja z Italijo Svet Italija pošilja na mejo s Slovenijo vojake

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 20
  • kapibara1 17:38 06.avgust 2020.

    Človek pove resnico in je GRD..?? !! Za kaj..?? Podpihovanje sovraštva..?? Nihče ga ne podpihuje, prišleki ga prinsejo s seboj in nam ga Vsiljujejo..!!

  • Friderik1950 17:16 05.avgust 2020.

    Mene čudi, da na primer v Italiji, ali pa na primer v Ameriki ne začnejo migranti 'kar na enkrat' izginjati. Dali bi se namreč koristno uporabiti. Kot sem slišal od nekega znanca, lahko kot ilegalec na Kitajskem kaj lahko končaš ...prikaži veččaš v kaki konzervi. Grozno, ali pa tudi ne. No, morda pa nič ni res.

  • Avatar Leon
    Leon 14:06 05.avgust 2020.

    Glavni krivci za migracije so vojne ,ki jih povzročajo kolonizatorji ! Migranti prihajajo na njihove domove .