Svet
10197 ogledov

Italija pošilja na mejo s Slovenijo vojake

koronavirus COVID-19 meja z Italijo Epa
Italija namerava okrepiti nadzor na meji s Slovenijo

Zaradi povečanega števila nezakonitih migracij iz Slovenije v Italijo je vlada v Rimu napovedala, da bo v Furlanijo-Julijsko krajino na mejo s Slovenijo poslala dodaten kontingent vojakov, je danes dejala senatorka Tatjana Rojc. S tem se bodo odvali na poziv deželnih oblasti, da je treba bolje nadzorovati manjše mejne prehode s Slovenijo.

Senatorka se je danes srečala z italijansko notranjo ministrico Luciano Lamorgese, ki je predstavila načrte vlade za okrepitev števila vojakov na meji s Slovenijo. Vlada v Rimu pozorno spremlja razvoj dogajanja na severovzhodu Italije in si želi okrepiti sodelovanje s Slovenijo v boju proti tihotapcem, je zagotovila ministrica po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA.

Zaradi strožjega nadzora na območju Trsta in Gorice pride vse več migrantov s pomočjo ukrajinskih tihotapcev v Italijo čez manj znane manjše mejne prehode na območju Vidma, je dejala Rojčeva za APA. Migrante prevažajo v Italijo s pomočjo manjših avtobusov, avtodomov ali tovornjakov, je dodala.

Oblasti v Furlaniji-Julijski krajini so v pismu italijanski vladi prejšnji teden pozvale k "hitremu in ciljnemu ukrepanju", s katerim bi ustavili prehajanje migrantov iz Slovenije v Italijo. Njihovo število naj bi namreč v zadnjih tednih močno naraslo, FJK pa v zvezi s tem skrbi zlasti morebitno širjenje novega koronavirusa.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 30
 • mcelin5 21:52 05.avgust 2020.

  Zakaj se ne učimo od Hrvatov,madzarov kako se ukrepa zoper migrante???

 • Avatar vec
  vec 13:41 05.avgust 2020.

  itak levaki onemogočali oz še vedno so proti, da bi šla vojska šengensko mejo, ampak potem pa ti reče ja fak si nesposoben ker ne moreš obvarovati meje s tremi taborniki in pet podkupljenimi policaji.

 • Avatar vec
  vec 13:38 05.avgust 2020.

  No da vidmo če upa sedaj MALALAN spet malo pohajat po mejnem pasu :) Ne upa, ker ga čaka pržun, ne pa afnanje na FB