"Kmalu bo vsak poznal nekoga, ki je umrl zaradi koronavirusa“

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Črnogleda napoved avstrijskega kanclerja Sebastiana Kurza.
Oglej si celoten članek

Uradni podatki kažejo, da se je v Avstriji s koronavirusom okužilo že skoraj 10 tisoč ljudi,128 oseb je umrlo. Čeprav se krivulja okuženih spušča, pa kancler Sebastian Kurz opozarja, da je nevarnost še vedno zelo velika. V nekaterih krajih "jim ne uspe odpeljati vseh trupel, ker jih je toliko“, je dejal za Krone. Čeprav je Avstrija zelo hitro uvedla ukrepe za zmanjšanje epidemije, pa se "bo kmalu pojavila situacija, ko bo vsak poznal nekoga, ki je umrl zaradi koronavirusa“, je še dodal. 

Od jutri dalje bodo morali Avstrijci tako kot Slovenci pri nakupovanju nositi obrazne maske. Trgovske verige jih bodo svojim strankam pred vhodi delile brezplačno. To pa ni edini ukrep, na katerega stavijo naši severni sosedi. V sodelovanju z Rdečim križem načrtujejo aplikacijo za mobilne telefone, ki bo vsem v telefonu shranjenim stikom oseb, pri kateri bodo potrdili COVID-19, poslala sporočilo, v katerem jih bodo pozvali, naj se nemudoma testirajo in samoizolirajo. "Trenutno preverjamo tehnične možnosti,“ je napovedal Kurz.

Dokler ni zdravila ali cepiva proti koronavirusu, se življenje ne more vrniti v ustaljene tirnice, še pravi kancler. Da bi se to čim prej zgodilo, se je treba držati navodil, četudi zaradi trenutne situacije „trpi že veliko ljudi“, je še poudaril in napovedal, da bodo prihodnji ponedeljek verjetno že lahko napovedali, kako dolgo bodo trajale izredne razmere.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.