Kongresnika, ki sta bila v stiku s Trumpom, v karanteni

Foto: Epa
Foto: Epa
Matt Gaetz s Floride in Doug Collins iz Georgije sta začela dvotedensko samoizolacijo.
Oglej si celoten članek

Dva republikanska kongresnika, ki sta bila v zadnjih dneh v tesnih stikih z ameriškim predsednikom Donaldom Trumpom, sta v samokaranteni, zaradi skrbi, da sta bila določeno obdobje v stiku z okuženim z novim koronavirusom covid-19.

V ponedeljek sta Matt Gaetz s Floride in Doug Collins iz Georgije sporočila, da sta začela dvotedensko samoizolacijo, tako kot priporoča Zvezni center za nadzor bolezni in preventivo (CDC) za vse, ki so bili v stiku z okuženimi z virusom. Nobeden od njiju nima simptomov. 

Foto: Epa Matt Gaetz

Gaetz je letel skupaj s Trumpom iz Orlanda v Washington, ko so ga na poti obvestili, da je bil pretekli mesec v stiku z nosilcem virusa na konferenci konservativne politične akcije (CPAC) v Marylandu.

Na njegovem Twitterju so objavili, da kongresnik nima simptomov, a da bo danes testiran, zato kmalu pričakujejo rezultate. Prav tako je sporočil, da je tveganje, da se je okužil z novim koronavirusom, majhno.

Collins pa se je po poročanju ameriških medijev v petek rokoval s Trumpom na letališču v Atlanti, preden sta obiskala CDC. Collins je bil prav tako kot Gaetz obveščen, da je bil v stiku z nosilcem virusa na isti konferenci v Marylandu.

V ZDA so sicer do ponedeljka zvečer potrdili skupno 708 okužb z novim koronavirusom in 27 smrtnih žrtev, 15 okuženih pa je doslej ozdravelo.

S potniške ladje Grand Princess so v ponedeljek le izkrcali 2400 potnikov, ki so bili na njej teden dni ujeti ob obali San Francisca. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 11:03 10. Marec 2020.

    Reveže testirajo ali jim umirajo pod nogami?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.